nedeľa 5. augusta 2012

Ako som sa stala fotomodelkou :D

Síce som lenivá, ale to nemení nič na tom, že som zásadová. Keďže som sľúbila článok o fotení a veľa z vás sa (dúfam úprimne) naň aj tešilo, tak konečne ho dávam dokopy :)

Takže, nie že by som naozaj bola nejaká vysoko platená fotomodelka, to nie :D Proste som si to na jeden deň (tak dobre, 3 hodiny) vyskúšala a vlastne som si tak splnila jeden z mojich snov. Podľa mňa teda jeden zo snov každej ženy, neviem si predstaviť, že existuje nejaká, ktorá by si to nechcela vyskúšať. Všetka pozornosť je venovaná vám, vy ste stredom vesmíru a bez vás to proste celé nejde :)
Tak vám asi najskôr vysvetlím, ako sa to celé začalo. Kamarátka, ktorá fotí a venuje sa fotomodelingu mi odporučila stránku PHOTOGENIC. Povedala som si, že nič za registrovanie nedám a aspoň si pozriem nejaké fotky. No a jedného dňa (konkrétne 4.júla) mi prišla správa, či by som nechcela ísť fotiť ako náhrada za jednu slečnu, ktorá momentálne nemôže. A ja bez dlhšieho rozmýšľania, čo mi je od posledného rozchodu veľmi blízke (brain off) som povedala prečo nie :D Zavolala som sesternicu, ktorá si to celé našťastie chcela prežiť so mnou, rýchla sprcha, nahádzala som random oblečenie a maľovátka do kabelky a ešte s mokrými vlasmi sme sa vydali smer ateliér :)
Na mieste nás už čakal fotograf - Marián a bola som teda milo prekvapená, pretože bol sympatický, všetko mi vysvetlil, tak som sa stihla ukľudniť, lebo ja som dosť labilný človek :D Vysvetlil mi ako si to celé predstavuje, prezrel si oblečenie, ktoré som si doniesla a niečo sme vybrali. Následne som si spravila make-up na želanie, aj keď osobne som sa cítila ako matrioška, taká vymaľovaná som v živote nebola, ale pod svetlami a bleskom sa to (takmer) všetko stratilo. Ja osobne som sa dosť pri fotení pobavila, často mi prišlo smiešne do akých póz sa musím poskladať, ako sa mám tváriť a kam mám pozerať. 
Ani som si to neuvedomila a už bol kopec hodín, tak sme to pomaly zabalili, dohodli sa ešte čo a ako a okolo 10 večer som bola doma, unavená a hlavne s pochopením pre modelky, ktoré zdá sa nič nerobia, len pózujú :) 
Zhruba po mesiaci som dostala nejaké fotky, tak vám ich ukážem, aj keď teda som si dala pekne na čas :D Ak ich budem mať viac, určite sa podelím. Normálne musím uznať, že dobrý fotograf aj z príšerky niečo vyčaruje ;)
Viem, že mnohé z vás túžia po tom stať sa aspoň fotomodelkou, preto ak vás to zaujíma, môžete si niečo o tom, ako vyzerá prvé fotenie a ako sa naň pripraviť prečítať TU. Písal to Marián, ktorý ma fotil a myslím si, že vám to môže dosť pomôcť :)
Ďalej vám odporúčam pozrieť si jeho oficiálnu stránku - DIGIHELION. Nájdete tam galériu fotografií, ktoré sú podľa mňa veľmi vydarené. Osobne poznám pár fotografov, ale tento je z nich určite najlepší. Povedala by som pokojne profesionál :) 
No a na záver, kliknite si aj FB Fun Page. Určite poteší každý jeden like pri fotke ale aj stránke samotnej a vám to nezaberie veľa času, možno tak aspoň zabijete nudu a narazíte na pár pekných fotografií pre spríjemnenie dňa :)

Ak vás niečo zaujíma, kľudne sa pýtajte v komentári, na FB stránke, cez formspring alebo mailom, nehryziem :) Prípadne mi napíšte, či vás bavia takéto posty a chceli by ste článok aj o ďalšom fotení alebo niečo viac o tom, ako to prebieha v ateliéri :)

43 komentárov:

  1. ta posledna fotka je super a akee mas velke očkáá krasne :o)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dakujem Terezka :) to aby som ta lepsie videla! :D:D:D no mam veru poriadne velke oci, az sa mi to niekedy nepaci :D

      Odstrániť
    2. ked nechces mat davaj si do vnutorne linky ceruzku to ti zuži ale to určite vieš :D

      Odstrániť
    3. viem, ale akosi mam vzdy tej ceruzky potom plne oci, reze ma to a dlho mi tam nevydrzi, nechapem kde robim chybu :/

      Odstrániť
  2. Krasne vsetky, no posledna je skvela! Ma nieco do seba :))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. krááásnaa.. že vraj príšerka

    OdpovedaťOdstrániť
  4. krasne fotky a ty na nich ešte krajšia :))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Moc ti to sluší :) Ta poslední fotka je fakt dokonalá :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. krásne fotečky:)
    teda ty si krásna!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. vdaka Petka :) ty si zato krasna na kazdej co mas na blogu a to ta ani fotograf nefoti ;)

      Odstrániť
  7. krásne fotky toto :) to si sa fotila v PB?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dakujem :) ano, ani som nevedela, ale mame tu nad Life-om atelier :D

      Odstrániť
  8. že z "príšerky" noo.. to by som nepovedala, veď si kočka aj keď sa odfotíš len sama bez nejakých profi fotografov a systémov :-)
    vyborne foto :-))
    abeilleslife.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. nie som az taka kocka podla mna, ale velmi pekne dakujem za pochvalu :)

      Odstrániť
  9. btw.. ty si sa na tie fotky namaľovala sama? :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ano ano :) bola som nahradnicka na fotenie, velmi na rychlo sme sa dohodli, v podstate sme sa dohodli a o 2 hodiny som uz fotila, cize som sa musela sama nalicit na mieste :)

      Odstrániť
  10. iii tie s koralkami su genialne!!!!!! krasa!

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Odpovede
    1. trvalo, ale uz ked som povedala ze to bude cez vikend, tak som to spravila :D dakujem :)

      Odstrániť
  12. Pekné pekné...:) už som ti to hovoril, či??? :D:D:D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ty tu nemas co robit! :D zas nepracujes a rozptylujes sa :P

      Odstrániť
    2. no jasné, že tak môžeš byť rada nie??? :D:D:D

      Odstrániť
  13. tak to sa fakt podarilo, super fotky 8)

    OdpovedaťOdstrániť
  14. oo fotky sú naozaj pekné :) inak pozývam ťa na môj blog, kde prebieha giveaway o Jeffrey Campbell topánky a budem rada ak sa zapojíš :) www.kristinafox.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dakujem :) urcite sa zapojim, sice tolko stastia som nikdy nemala, ale kto vie :)

      Odstrániť
  15. Tie fotky sú naozaj parádne :)) Fakt si na nich nádherná :))

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Výborné fotky, si na nich veľmi pekná. Hlavne sa mi páči tá posledná.

    OdpovedaťOdstrániť
  17. :O :O :O to sú nádherné fotky :O :O nechcela by som byť modelka, kvôli tomu že nemám rada keď na mňa pozerajú cudzí ľudia a nie všetci vedia byť stále milý tak by som sa od toľkého dirigovania asi rozplakala :D ale proste wow :O :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no ono je najhorsie ked od teba chcu aby si sa nejako tvarila, ono ti to nejde a najhorsie je ze sa ani nevidis :D

      Odstrániť