štvrtok 25. októbra 2012

Dixi olej na vlasy

Dnešná recenzia bude veľmi krátka a dúfam, že aj výstižná. Nedokážem si dôveryhodne odfotografovať vlasy pred a po použití výrobku, preto budete musieť veriť tomu, čo napíšem ;)
Moje vlasy sú po lete dosť zničené a môžem si za to sama. V lete si užili svoje, hlavne teda na brigáde každodenné a hlavne celodenné dávky slnka, ktoré bolo ako viete veľmi nepríjemné. Výsledok sú suché vlasy a štiepiace sa končeky, dokonca som si odstrihla už viac ako 10cm vlasov a vlasy sa vždy štiepia odznova. Preto som sa dala na testovanie tohto oleja.
Dixi som kúpila v drogérii Teta, ale majú ho určite aj v iných drogériách. Minimálne 101-ku by som tipla, ja som bola aj v DM a tam som ho nenašla. Cena je zanedbateľná, presne 1€ a v ponuke je svetlá alebo tmavá varianta. Ani neviem prečo, ale vybrala som si tmavý. Obsah je 50ml, sklenená nádobka, šrobovací uzáver. Aplikácia spočíva vo "vytriasaní" oleja, skoro ako keď dávkujete aromatické oleje alebo kvapky na kašeľ, musíte tekutinu tlačiť von pomaly aj očami :D Toto ale nevyčítam, ako vidíte na obale je napísané dávkovanie v potrebnom množstve. A treba si dávať pozor, lebo nechcete predsa mať celé vlasy mastné. Keď už sme pri obale, určite si všimnite obsah parafínov. Nepríjemné, ale raz za týždeň v malom množstve znesiteľné.
Olej sa aplikuje vždy na suché vlasy a je len na vás, či pred alebo po umytí vlasov. Pred umytím si môžete dopriať bez obáv aj viac, keďže zamastené vlasy aj tak umyjete. Horšie to je, keď neodhadnete správne množstvo po umytí. Neostáva iné, len opäť umyť. Ale nie je to nič, čo by sa nedalo zvládnuť. Jednoducho pár kvapiek nakvápete do dlane, rozotriete si ho najskôr v oboch rukách a potom opatrne votriete do končekov vlasov. Toto spravím 2-3x a je to, bohato mi taká dávka stačí. Olej sa pomaly vsiakne do končekov a v mojom prípade, keďže ich mám vlnité sa mi aj viac zvlnia. Rozštiepené končeky nie sú po ňom viditeľné a mám taký pocit, že ako som si podstrihla teraz ďalších 5cm a nanášam olej, už sa mi tak neštiepia. Chválim vôňu, čakala som nejakú hnusnú chémiu, ale prekvapila ma vôňa nechtíka, ktorá je jemná a veľmi príjemná :) Odporúčam aj pri uhladzovaní účesu, vlasy po ňom nelietajú.

Zaujímalo by ma, čo poviete na domáce melírovanie vlasov? Skúšali ste? A s ktorou značkou máte dobré skúsenosti? :)

28 komentárov:

  1. jej presne niečo takéto som potrebovala :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. moc mě těší že tě inspiruji :) ale doufám,že ta facka moc nebolela,to by mě mrzelo!
    a recenze vypadá zajímavě :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. nie ved taku facku obcas clovek potrebuje :) dokonca sa chystam na navrat k rannemu cviceniu ;)

      Odstrániť
  3. viděla jsem ho v drogérce, ale nezkoušela jsem ho. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja som ho praveze nevidela, ale niekde som o nom citala a tak som sa nan bola popytat :)

      Odstrániť
  4. mala som svetlú variantu, ale u mňa sa okamžite otočil na päte a letel do koša... vlasy som mala od neho strašne mastné, hrozné.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ved je to olej, naozaj treba bud pred umytim, alebo velmi jemne len na konceky :) a navyse je urceny pre suche vlasy, tak by som ho na ine ani nedavala :)

      Odstrániť
  5. raz som si ho naniesla na celé vlasy pred umytím, boli hnusne mastné, ale bolo mi to sympatické :D veď je to predsa olej! žiaľbohu nemám vždy toľko času aby som si ho nechávala vsakovať neviem aký dlhý čas pred umytím vlasov- tak teda skúsim tú variantu s pár kvapkami na končeky, lebo ich mám tiež po lete hrozne zničené

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D mne je to tiez sympaticke, lebo to pekne vonia :) a tiez nemam na to cas, preto si len po umyti a vysuseni davam na konceky :) vyskusaj, snad pomoze aspon trosku ;)

      Odstrániť
  6. Pri Dixi kozmetike všeobecne platí za málo peňazí veľa muziky. naozaj je super, ja od nich používam aj tie ampulky Vitanol C. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja som este neskusala nic, ale rozmyslam nad dalsimi kuskami ;) dakujem za radu, na tie ampulky sa mozno dam :)

      Odstrániť
  7. Dixi je najsuper, naozaj, za takú cenu veľmi dobré veci. Neni nad Arvit a žihlavovú vlasovú vodu! Toto som ešte neskúšala, ale zaujalo ma :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. mna by zaujimalo aj ake su sampony, nemas nahodou skusenosti? :) musim si nastudovat co vsetko vyrabaju a poskusat, celkom ma to laka :)

      Odstrániť
  8. ouha odstrihnúť si 15 cm vlasov len tak? :D máš ešte niečo na hlave? :D
    Zuzana

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D hej no ... povedzme ze kvoli priatelovi som si nechala narast fakt dost dlhe vlasy, uz boli skoro po pas, ked som ich vyzehlila ... a povedzme ze sme sa rozisli a ja tie vlasy uz nemozem ani vidiet, tak ich pomaly skracujem ...

      Odstrániť
  9. a čo sú to vlastne tie parafíny? :D

    OdpovedaťOdstrániť
  10. myslíte, že je vhodný aj na clip in vlasy ? nechcem si ich znehodnotiť...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. neriskovala by som to, myslim ze clip in vlasy si vyzaduju specialnu starostlivost ... ked to s olejom prezeniete na vlasoch, staci ho umyt ... pochybujem ze by to stacilo na clip in-och

      Odstrániť
  11. Ja som olej začala používať pred mesiacom. Bola som veľmi milo prekvapená ako mi pomohol na moje kučeravé vlasy.
    Vlasy ostali ihneď ozdravené, až som tomu nechcela veriť. Dokonca sa mi začali trošku viac kučeraviť.

    OdpovedaťOdstrániť
  12. go to these guys g3t64o0t15 bag replica high quality replica bags hermes replica bags fake gucci s3n26g5z63 7a replica bags replica bags from turkey hermes replica e5t97h9c57 replica bags chicago

    OdpovedaťOdstrániť