nedeľa 22. januára 2012

What is love?!

Viete čo je zvláštne? Minule (asi v stredu) som šla pešo na takú menšiu (5km) prechádzku za babičkou do nemocnice. Našťastie je už doma, ale iná vec ma zaujala. Ako som kráčala popri menšej rieke a sledovala kačice, som začula hluk na druhej strane, tak som sa obzrela. Videla som tam pod nejakým prístreškom asi 12 ročné (odhadujem podľa detí v tomto veku, ktoré poznám) dievča s cigaretou v ruke, sedelo chlapcovi na kolenách a pomedzi to, ako si poťahovala z cigarety, sa s ním bozkávalo. Akože, ja nechcem nijako moralizovať o fajčení ani nič podobné, ale strašne ma zaskočil ten pohľad. Proste nechápem, ako sa takéto deti môžu hrať na to, že spolu majú nejaký vzťah, dokonca si navzájom vyznávať lásku. Nechcem ani začínať s vetou "ja v ich veku ..." ale naozaj, ja v ich veku som ani netušila, čo to je mať rád niekoho iného, ako seba. Príde mi to také, že čím som staršia, mám sa menej a menej rada a preto potrebujem niekoho, kto ma bude mať rád namiesto mňa. Neviem, či tomu rozumiete ... nedokážem veľmi dobre vyjadrovať svoje myšlienky, ale jedným som si istá. 12 ročné dieťa nedokáže milovať. Možno tak svoju mamu, ale to je iné a nikto ma nepresvedčí, že áno. Nie je 12 rokov ten správny vek akurát na to, aby dievčatá kradli mame maľovátka, šaty a lodičky, na poličke mali bábiky a snívali o kariére speváčky alebo herečky? Asi nie, v tejto dobe je moderné mať FB zaregistrovaný na falošný vek, 300 priateľov s ktorými sa ani osobne nepoznáte, fotky za ktoré by sa nemuseli hanbiť pomaly tridsiatničky a nástenku preplnenú debatou s vašou BFF, prečo vás chalanko z 5.C stále odmieta a ako vám to láme srdiečko. Tak sa pýtam, dá sa toto nazývať detstvom? Podľa mňa asi nie. A ak áno, som rada, že som ho nikdy nezažila.
Prosím, pod každým článkom je tlačítko Pači sa mi to. Kliknite naň a pomôžte mi zviditeľniť blog. Nič vás to nestojí a nikto to neuvidí ;)  

12 komentárov:

  1. čo k tomu povedať... absolútne súhlasím!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. uplne suhlasim, lepšie ako ty by som to asi ani nenapísala!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. krásne napísané ... Presne ..ja už keď sa pozriem na nejaké dievča ktoré má toľko rokov čo ja a fajči už sa ani nečudujem.Všetkým ide len o frajerinu ..proste ma to už neprekvapuje a som s toho zhrozená .Dievčatá z triedy u nás fajčia ,pijú a neviem čo..a potom že majú infarkty a keď budú mať 30 na krku budú zdochýnať ..Všetko ide len tou blbou pubertou (frajerinou) a ozaj v 30-ke si to bude každý vyčítať...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. suhlasim , ja som rada ze som este vyrastala v obdobi ked deti mali tak maximalne pokec. ja som si tusim aj ten zalozila asi az v njakych 14... este ze tak !

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Píšeš mi z duše ! Tento víkend sme napríklad s priateľom boli na jednej akcii a minimálne 4 opité 14-ročné baby (ktoré sa predtým veľmi akčne obtierali okolo chalanov) vzali policajti. Nechápem, čo sa to deje so svetom. Je tomu 5 rokov čo som mala aj ja 12 rokov a jediné čo ma trápilo, bolo to, či mi mama nebude nadávať za roztrhané nohavice, lebo sme liezli s kamarátmi po stromoch..

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ja tiež súhlasím :D Mám dokonca 15, ale ešte stále nemám žiadneho chlapca rada :D Súhlasim s celým článkom :)
    Ked som ja mala 12 ani som nevedela že FB existuje :D:D

    OdpovedaťOdstrániť
  7. :D :D :D naberá skúsenosti.... čo je na tom zlé? :D nene, smejem sa... mne skôr napadne... TO KTO JU VYCHOVAL?

    OdpovedaťOdstrániť
  8. no ja som v 15tich mohla ist obcas na pizzu do mesta ale to som uz 20:00 musela byt doma. a preto som neskazene:-D

    http://saschanitra.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  9. ja to vidím tiež na našej škole baby z nižších ročníkov pijú, fajčia a neviem čo ešte. Ešte sa tým chvália v statusoch a podobne.. je mi z toho až zle..Ja nemôžem chodiť von tak ako ony ani som nemohla..Keď som bola na jednom feste takisto ja odnich staršia som bola triezva a oni na mol! Ja nechápem ako im to tí rodičia dovolia, 13 ročná baba s piercingom, ciga v hube, štekle nenormálne fľaša v ruke do 3 ráno ideeš! Šak čoby nie..Podľa mňa je to trápne takéto pretvarovanie a hranie sa na "veľkú"

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Inak.. raz mi niekto poslal (alebo už neviem čo:D) túto pesničku Dramatikz-Slovenská Mládež. Ja osobne takéto pesničky nepočúvam, ale myslím si že táto má zmysel a je hlavne k tomuto článku a k dnešnej skazenej dobe!

    OdpovedaťOdstrániť
  11. no co k tomu dodat ... mozno casom si uvedomia ze nie je spominat na ake detstvo ... ja som rada, ze to svoje som prezila inak ;)

    OdpovedaťOdstrániť