nedeľa 24. júna 2012

Ako je to s low cost riasenkami?

Toto bude oficiálne môj prvý porovnávací článok. Ja sama mám tento druh postov veľmi rada, napríklad ich často čítam u Meduňky. Pomáha mi to rýchlo si porovnať produkty podobného typu a vybrať si ten najlepší.
V tomto článku som sa zamerala na lacné riasenky. Ja mám síce doma len dve, ale snáď to niekomu pomôže spraviť si obraz alebo si aspoň vybrať na základe tohoto menšieho rozboru :D

Tak sa do toho pustíme. Testované riasenky sú Essence Hypno Gloss 3 in 1 a NYC Show Time. Naozaj ide o low cost, Essence sa myslím už nevyrába, jej cena bola niečo málo nad 1€ a NYC okolo 3€.

Essence Hypno Gloss 3 in 1 bola moja prvá obľúbená riasenka po tom, ako som si prešla všetkými zvrátenosťami ohľadom líčenia :D Bola som asi posledný rok na strednej, keď som ju objavila, čo sú teda cca 3-4 roky. Neviem, kedy presne sa prestala vyrábať, niektoré baby ma presviedčali, že v 2. stojane Essence ju ešte nájdete, ale keďže k nemu nemám prístup, nemôžem to potvrdiť.
Riasenka ma vtedy oslovila jednoduchým obalom a hlavne kefkou. Láska na prvý pohľad. Potrebovala som riasenku, ktorá by mi robila prirodzené riasy, keďže také sa mi páčili a aj páčia najviac. Vyzerajú prirodzene, nezlepene, nie sú umelé, len zvýraznené. Minula som ich za ten čas asi 5, teraz mám doma ešte jednu umierajúcu a jednu nedotknutú novú. Na obale sa síce sľubuje objem, dĺžka a aj oddelenie rias, ale naozaj dosiahnete len to oddelenie a niečo málo z dĺžky. Mne osobne to neprekáža a pre mňa toto bola a zrejme vždy aj bude low cost riasenka číslo 1. Za plus som považovala aj to, že pri nekonečnom vrstvení sa riasy nelepili, neopadávala a za celý čas používania mi nevyschla ani jeden jediný raz. Keby som vedela, že ju stiahnu, tak si nakúpim ešte 10 do zásoby :D No ale ponaučenie by mohlo byť nasledovné: vždy si pozerajte kefku, pokiaľ sa vám na prvý pohľad nepáči, neberte riasenku - u low cost dupľom nie! U ostatných Essence som zatiaľ nenašla ani jednu, ktorá by sa mi páčila, preto sa spolieham na Maybelline.
oddelené riasy
pigmentácia
zväčšený objem
aplikátor/aplikácia
výdrž

Druhou riasenkou je NYC Show Time. Ako vidíte napísané na obale, je to volumizing mascara, teda objemovka. Podľa toho vyzerá aj kefka, štetinky sú husté a kratšie, ale nevyzerá nechutne a ulepene. Určite ste ju už videli na mnohých blogoch, pretože v 101-ke ich dávali k nákupu NYC výrobkov nad 5€. 
Určite nie som sama, čo neočakáva od lacnej riasenky veľa. Stačí aby nezlepila riasy a pekne ich zafarbila, teda aspoň u mňa. Za to ostatné si musíte jednoducho priplatiť. V tomto prípade však dostanete aj trochu objemu, ale nič prevratné. Pri viacerých vrstvách sa riasy trochu zlepia ako u každej objemovej riasenky. Čo sa mi ale nepáči, kvôli krátkym štetinkám sa vám v druhej vrstve už nepodarí veľmi prečesať riasy, asi by som si odložila z nejakej vypotrebovanej riasenky lepšiu kefku. Naviac je naozaj čiernejšia, ako klasická black. Na obale je napísané carbon a aj to vidieť ;) Celkovo sa mi však zdá nezaujímavá, také nič moc, ale za tú cenu poteší a nesklame.
oddelené riasy
pigmentácia
zväčšený objem
aplikátor/aplikácia
výdrž

Takže keď si to tak zosumarizujeme: pri lacných riasenkách naozaj rozmýšľajte o tom, čo za takúto cenu dostanete. Určite to nebude všetko, čo sa píše na obale. A dobre si pozrite kefku, pretože tá vám prezradí veľa o tom, čo sa stane keď si ju nanesiete na riasy. Tiež by som dala na to, ako riasenka vonia/páchne a či je hrudkatá. Vôbec sa nebojte otvoriť riasenku, pokiaľ sa nesprávate ako zvieratá, len sa pozriete ako riasenka vyzerá a vrátite ju naspäť neporušenú, nemal by to byť problém ;)

7 komentárov:

  1. Tu riasenku od NYC dostala sestra ako darček :) dala ju mame, musim sa opytať aká je :D a máš super obočie :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dakujem :) jedina vec ktora sa da na tvari ako tak zmenit, tak to si udrziavam :) a nie je to zla riasenka, podla mna za taku smiesnu sumu velmi dobra :)

      Odstrániť
  2. ta druhá vypadá líp, máš po ní pěkný řasy:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no ano, ta prva nerobi skoro nic, len trochu zvyrazni a nadvihne, preto som ju mala rada do skoly :)

      Odstrániť
  3. Lepší pocit mám z riasenky NYC Show Time vyzerá pekne na riasach :) tiež sa mi nepáči aplikátor s takýmito typmi nemám dobré skúsenosti, ale aj tá druhá vyzerá byť vpohode :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. podla toho co hladas :) u lacnych riaseniek bohuzial nemozes mat vsetko, preto si musis vybrat co chces od riasenky najviac a na to sa zamerat :)

      Odstrániť